Music
Leave a Comment

Recensie: Touché Amoré – Is Survived By (2013)

Touché Amoré uit Los Angeles heeft zich met hun tweede album Parting The Sea Between Brightness And Me (2011) gevestigd in de posthardcore scene. De korte, snelle nummers met sterke teksten gezongen door Jeremy Bolm werden door velen omarmd. Afgelopen september kwam hun derde album, Is Survived By uit op het Deathwish label. Het album werd door Alternative Press zelfs met 5 sterren beoordeeld en was een van de meest geanticipeerde hardere albums van 2013. Terecht.

Het eerste nummer op de plaat, ‘Just Exist,’ gaat over leven en dood. Vocalist Bolm schreeuwt “I was once asked how I’d like to be remembered / and I simply smiled and said I’d rather stay forever / It was possibly my loudest cliché.” Hij overdenkt zijn nalatenschap aan deze sterfelijke wereld en concludeert dat hij maar gewoon zal bestaan.

‘Harbor’ opent met rustig gitaargeluid en wordt geweldig opgebouwd. Rust en chaos wisselen elkaar perfect af en de versnelling richting het eind is het kersje op de taart. Nummers als ‘Kerosene’ en ‘Social Caterpillar’ laten Bolmss emotionele uitspattingen horen en meeschreeuwen wordt sterk uitgelokt.

Opvallend is dat de nummers een stuk langer zijn dan op het voorgaande werk. De lichte gitaarriffs en opzwepende drums omlijsten ieder nummers en benadrukken het melancholische karakter.

In de titeltrack ‘Is Survived By’ laat Bolm weten dat de aandacht die Touché Amoré heeft gekregen hem opgeslokt heeft. Als antwoord op het existentiële vraagstuk waarmee het album aftrapte, luiden de laatste woorden: ‘So write a song that everyone can sing along to / So when you’re gone you can live on, they won’t forget you.’

Alle opwinding rond Is Survived By is gerechtvaardigd, want een beter album heeft de band niet kunnen schrijven. Dit is de gedroomde erfenis. Dit is een meesterwerk. Dit is Touché Amoré.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s