Music
Comment 1

The Japanese House in Paradiso

Gisteravond ging ik naar het optreden van The Japanese House in Paradiso Amsterdam. Aangezien Jindi mij mee had gevraagd en ik het de afgelopen tijd steeds vaker luisterde, was ik toch wel benieuwd hoe het live klonk.

The Japanese House is vooral bekend geworden doordat ze in het voorprogramma van de bekende Britse band The 1975 stond. Zo heb ik het ook ontdekt, want op 1 april in de HMH waren ze de support act. En dat was zeker tof, maar ik maakte de fout dat ik bij het horen van de nummers dacht dat het een man was die zong en zelfs na het optreden dacht ik dat, maar het is toch echt een jongedame en haar naam is Amber Bain. Ze heeft ook best wel een androgyne look, wat ik eigenlijk heel erg gaaf vind aan haar.

Het bijzondere aan de muziek van The Japanese House is de stemvervorming, de elektronische samples en de gitaarmelodieën die goed op elkaar afgestemd zijn. Live bestaat de formatie uit een drumstel, twee synthesizers, een basgitaar en een gitaar. Opvallend is dat Amber linkshandig speelt op een rechtshandige gitaar, maar de lage bassnaren niet heeft omgewisseld. Volgens mij best wel een lastige manier van spelen, maar zelf ben ik gewoon rechtshandig gelukkig. 

Maar wat klonk het super! Ze stond tegenover Douwe Bob geprogrammeerd, die in de grote zaal van Paradiso stond. Veel mensen namen ook de verkeerde rij omdat ze dachten dat iedereen voor Douwe Bob kwam. Niet dus. Maar gelukkig was het behoorlijk vol in de kleine zaal en werd het een prima show, die uiteindelijk maar 50 minuten duurde. Er was ook geen voorprogramma. Amber gaf aan dat ze het fijn vond dat ze in Amsterdam komt en er zoveel mensen meezingen. Nou, of er echt zoveel mensen meezongen weet ik niet, maar er waren genoeg hoofden die meeschudden op de beat en de stemmige melodieën.

​​​Genoeg gelul: check vooral haar EPs op Spotify, want ik denk dat The Japanese House het nog best wel ver zou kunnen schoppen. De nieuwe EP Swim against the Tide kwam afgelopen week uit en Face like Thunder is echt een prachtnummer. Zet het in ieder geval in je winter playlist; you won’t regret it.

Spotify: The Japanese House 

1 Comment

  1. Pingback: Mijn 12 albums van 2016 | Lavinia Suij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s