Music
Leave a Comment

Mijn 12 albums van 2016

Er kwamen best wat goede albums uit in 2016. Hier mijn top 12, inclusief favoriete nummer en wel/niet live gezien in 2016/2017.

1. Touché Amoré – Stage Four
Wat vond ik dit een goed album! Ik heb er al een blogpost over geschreven en de emotie die in Stage Four raakt me zo erg. Het thema staat ook dichtbij me en de perfecte afwisseling tussen de energieke instrumenten, de bezielde vocalen en de rustige intermezzos maakt het tot mijn absolute topper van het afgelopen jaar.
Favoriete nummer: Flowers and You
Live gezien in 2016: Nee, 19 januari 2017

2. The 1975 – I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It
The 1975 is zo’n fijne band. De 80s pop feel met synthesizers, de esthetiek van de band en de charisma van zanger Matty Healy maken het echt een band om van te houden. En dan heb ik het nog niet eens over hun live performance. Wat mij betreft de hottest band of 2016.
Favoriete nummer: Somebody Else
Live gezien in 2016: Ja, 1 april 2016

3. Joyce Manor – Cody
De zanger van Joyce Manor trok wat controverse aan toen hij tijdens een show aan zijn publiek vroeg niet te stagediven… Maar ik vond dat dus eigenlijk best charmant. Net als het album Cody, dat lekkere rauw punk liedjes bevat die bestaan uit heel erg eerlijke teksten.
Favoriete nummer: Fake I.D.
Live gezien in 2016: Nee

4. Panic! At the Disco – Death of a Bachelor
Ahh jeugdsentiment! Eigenlijk valt dat dus best wel mee, want deze plaat van Panic! is heel volwassen en het zorgde zelfs voor een Grammy nominatie. Terecht natuurlijk, want hoe vaak ik begin 2016 wel niet zingend onderweg was naar m’n bijbaantje… Dat is wel goed voor 1000 punten.
Favoriete nummer: LA Devotee
Live gezien in 2016: Ja, 26 mei 2016

5. Modern Baseball – Holy Ghost
Ik begin een patroon te herkennen in de bandjes die ik leuk vind: gitaren en teksten die eerlijk zijn en recht uit het hart komen. De manier waarop MoBo thema’s als depressie behandelt en opkomt voor de veiligheid voor vrouwen tijdens live shows verdienen respect.
Favoriete nummer: Apple Cider I Don’t Mind
Live gezien in 2016: Nee

6. Moose Blood – Blush
Esthetisch hebben ze iets afgekeken van The 1975, maar qua sound leunen ze toch meer de andere kant op. Hun vorige plaat vond ik al heel goed, maar ook Blush heb ik veel gedraaid. Ik heb ook erg genoten van hun optreden met de band op nummer 7.
Favoriete nummer: Honey
Live gezien in 2016: Ja, 28 september 2016

7. PUP – The Dream is Over
De nummer 7 van de lijst trad dus op met Moose Blood. Ik ging het vooral luisteren vanwege de coole game clip die Mark van der Molen eens postte op twitter, maar ik was ook blij verrast door hun energieke optreden en het nummer ‘Old Wounds.’ Ook tof dat een van de jongens van Stranger Things in hun clips terugkomt.
Favoriete nummer: If This Tour Doesn’t Kill You, I Will
Live gezien in 2016: Ja, 28 september 2016

8. Trash Boat – Nothing I Write You Can Change What You’ve Been Through
Op de valreep nog dit album van Trash Boat ingedoken. Ik kende het nummer dat ze met Soupy van The Wonder Years hebben gemaakt al, maar toen ik het volledige album luisterde vond ik de andere nummers ook heel gaaf. En leuk dat ze met TWY op tour gaan!
Favoriete nummer: Strangers
Live gezien in 2016: Nee, 9 februari 2017

9. Balance & Composure – Light We Made
Weer zo’n moody album van Balance & Composure. Weer zo’n lelijke album cover. Ik hou er toch wel heel erg veel van, vooral in de koude wintermaanden is dit album perfect voor onderweg. De zang en melodieën op de verschillende nummers gaan van ingetogen naar uitgesproken. Dat blijft de kracht van B&C.
Favoriete nummer: Fame
Live gezien in 2016: Nee

10. Blink-182 – California
Het eerste album dat Blink-182 uitbrengt met Alkaline Trio zanger Matt Skiba. En het is de perfecte mix van goeie ouwe pop punk en de wat meer naar +44 neigende nummers die Blink de laatste jaren vooral maakte. Ik mis Tom DeLonge totaal niet; ik hoor Matt veel liever. Gaaf dat ze ook eindelijk weer een show in Nederland doen.
Favoriete nummer: San Diego
Live gezien in 2016: Nee, 26 juni 2017

11. Real Friends – Home Inside My Head
Ik heb zo vaak meegeschreeuwd met Real Friends en het voelt altijd zo goed! Alhoewel ze nogal in de herhaling vallen qua teksten en thema’s en ik het album als geheel niet helemaal geslaagd vind, heb ik een aantal van de nummers heel veel geluisterd.
Favoriete nummer: 
Mokena
Live gezien in 2016: 
Nee, 29 maart 2017

12. The Japanese House – Swim Against The Tide
Ja ik dacht echt dat de zanger een man was. Sorry daarvoor. Ik schreef ook een verslag over de show in Paradiso. Prachtige ingetogen muziek met veel gebruik van synths, gitaareffecten en stemvervorming. Ik hoorde het zelfs op 3FM van de week. Hou het in de gaten, want The Japanese House wordt komend jaar heel groot.
Favoriete nummer: 
Face Like Thunder
Live gezien in 2016:
Ja, 1 april & 12 november 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s