Geweldige vegan cheesecake

Het is een absoluut misverstand dat veganistisch eten moeilijk is en dat je niets meer ‘mag’. Als iemand tegen mij zegt: ‘Oh, dat mag jij natuurlijk niet,’ dan is mijn reactie: ‘Nee, dat wil ik niet.’ En dat is echt waar ik in de afgelopen paar maanden naar toe gewerkt heb. Ik wil geen broodje kaas, ik wil geen omelet, ik wil geen biefstuk, ik wil geen zalm. Geef mij groenten, want er zijn nog zoveel groenten die ik nog nooit heb klaargemaakt. Geef mij sojayoghurt, die minstens net zo romig en lekker van smaak is als die van koemelk en waar ik geen buikpijn van krijg. En geef mij vegan gebak!

Ik heb zoveel dingen ontdekt sinds ik vegan ben gaan eten en ik voel me totaal niet beperkt in wat ik dagelijks eet. Ik voel me ook veel gezonder! Mijn vriend doet met mij mee en hij is echt nog consequenter dan ik. Hij is lactose-intolerant en hield al niet van kaas, dus voor hem was het een makkelijke overstap. En er zijn al een aantal favorieten die vaak bij ons op het menu staan! Wat mij echter opvalt is dat het meeste gebak niet vegan friendly is terwijl het heel makkelijk te maken is. Ik deel hier mijn favorieten: twee soorten vegan cheesecake door Minimalist Baker!

Vegan cheesecake van cashewnoten

Mmm cheesecake. Romige goodness die doorgaans gemaakt wordt met monchou kaas. Maar de vegan versie maak je met geweekte cashewnoten! Deze kan je quick-soaken; een uurtje in heet water of je kan het overnight soaken in koud water. Ik ben ongeduldig dus ik doe altijd de snelle methode en krijg geweldige resultaten. De ‘taart’ bewaar je het best in de vriezer en laat je eventjes ontdooien voordat je ‘m opeet, of je eet ‘m lekker koud! Mijn favoriete recepten komen van Minimalist Baker. De Easy Vegan Cheesecake is een uitstekend basisrecept om op door te gaan met verschillende fruitsoorten en notenpasta’s. Ik heb zelf geëxperimenteerd en deze tiny cakes gemaakt. Zijn ze niet cute?

Minimalist Baker heeft ook een recept van Matcha Swirl Cheesecake. Halleluja wat is deze lekker! Sowieso hou ik van alles met matcha, maar deze taart is echt geniaal. Toen ik in Utrecht op zoek ging naar vegan gebak en bij een koffietent een medewerker zei dat ze bezig zijn vegan gebak te maken maar dat het meestal niet lekker is, heb ik uit protest dezelfde avond deze taart gemaakt. Eigenlijk moet ik ‘m eens een keer langsbrengen om haar te laten zien hoe simpel en lekker een vegan cheesecake is!

De mogelijkheden qua vegan gebak zijn eindeloos en ook in Nederland zijn er bedrijven zoals Sharp Sharp en Taarten van Jansen die fantastische baksels maken. Ik kan niet wachten om meer vegan te bakken! Sowieso wil ik nog heel graag merengue en macarons maken. Dit cakeje van Sharp Sharp (met earl grey smaak!) heb ik geproefd op Vegfest:

img_0702-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s